Kategori arşivi: Projelerimiz

Bozyazı Müzik derneği Projeleri

Senses Projesinin Duyu Etiketleri İçin 10 Kriteri Yayınlandı

“Senses” Duyusal engelli gençler için “erişilebilirlik açısından” sanat ve kültürel gençlik hizmetlerini değerlendirmek üzere 10 temel kriteri belirledik ve bu kriterler artık yayında. 🎨👂👀 -Bu proje bir AB. Erasmus+ – KA210-Küçük Ortaklık projesidir. Proje no: 2023-3-BG01-KA210-YOU-000173600-
🏅 Projemizin temel hedeflerinden biri olan “sanat ve kültür öğeleriyle çalışan gençlik merkezleri ve sanat ve kültür alanında çalışan kuruluşlara Sense Etiketi kazandırmak” hedefi doğrultusunda, SENSES ortaklık kuruluşlarının yaptığı çapraz referans araştırmaları doğrultusunda başvurulacak 10 temel kriter ve puanlama sistemi geliştirilmiştir. 👐🌟💫

📢 Bu kriterler ile belirlenen temel hedefleri gerçekleştirecek Avrupa genelindeki gençlik kuruluşları çok daha erişilebilir hale gelecek, ayrıca elde edecekleri bu “duyu etiketi sertifikası” ile bu kuruluşlar Avrupa Birliği düzeyinde yerel girişimleri, iyi uygulamaları ve fırsatları birbirine bağlama, iletişim kurma ve farklı kuruluşlarla bir araya gelmek için daha fazla uluslararası ağ oluşturma fırsatı elde edecektir. 🤝🌐📣
Yayınlanmış olan 10 kriteri ve başvuru koşullarını projemizin websitesinde inceleyebilirsiniz.

Proje websitesi: www.sensesproject.info

Projede Ortak olan kuruluşlar:
Here and Now Bulgaria
ArtéTeka Ireland
Bozyazı Kültür Sanat ve Müzik Derneği
Creatorium
#SENSESProject #SensoryArt #Inclusion #Empowerment #ArtForAll #ErasmusPlus #SENSESLabelCriteria #SENSESLabelGuidelines #ProgressUpdate #collaboration

SENSES PROJESİNİN WEBSİTESİ ARTIK YAYINDA

“SENSES: Sensory Art as a Tool for Empowerment of Young People with Sensory Disabilities” (Duyusal Sanat: Duyusal Engelli Gençleri Güçlendirme) Ka210 Gençlik türü Erasmus+ projemizin Proje içeriği, amaçları, hedef kitlesi vesaire hakkında tüm bilgileri bulabileceğiniz, aynı zamanda proje hakkında en güncel haberleri takip edebileceğiniz websitesinin kurulumunu tamamladık ve websitemiz artık yayında.

https://sensesproject.info

Websitemizi ve projenin sosyal medya hesaplarını takip etmeyi ve tanıdıklarınıza önermeyi unutmayın.

SENSES PROJESİNİN İLK YÖNETİM TOPLANTISINI NORVEÇ’TE GERÇEKLEŞTİRDİK

“SENSES: Sensory Art as a Tool for Empowerment of Young People with Sensory Disabilities” (Duyusal Sanat: Duyusal Engelli Gençleri Güçlendirme) Ka210 Gençlik türü Erasmus+ projemizin ilk yönetim toplantısını, Ağustos’un ikinci haftası, 5-6 Ağustos 2024 tarihlerinde Norveç’in Steinsholt kasabasında gerçekleştirdik. Projenin yeni adımlarına geçmekten mutluluk ve heyecan duyuyoruz!
Bu toplantı, yaratıcılığın katılımla buluştuğu beraber devam edeceğimiz bir yolculuğun başlangıcını işaret ediyor. Kendini işine adamış ortaklarımızla birlikte projenin bazı önemli unsurlarının temellerini gözden geçirme fırsatı bulduk. Toplantıda aşağıdaki konularda görüşme ve mukatabata varıldı:

Etkinliklerimizin etkili ve kapsayıcı olmasını sağlamak için kriterlerin araştırılması ve oluşturulması
Sertifikasyon sürecinin geliştirilmesi ve gençlik kuruluşlarına “Senses Etiketi” verilmesine yönelik gereklilikler
Kapsamlı çevrimiçi ders içeriğinin ve modullerin oluşturulması
Sanat ve kültürle uğraşan gençlik çalışanları için özel olarak çevrimiçi bir kurs tasarlanması, duyusal engelli gençleri desteklemek için beceri gelişimine odaklanmak.
Bu güçlendirici maceraya atılırken daha fazla güncelleme için bizi takip etmeye devam edin!

Proje Ortağı Kuruluşlar


Here and Now – Bulgaristan; ArtéTeka – İrlanda, Bozyazı Kültür Sanat ve Müzik Derneği, Creatorium – Norveç

SENSES PROJESİNİN ÇEVRİMİÇİ İKİNCİ TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİK

“SENSES: Sensory Art as a Tool for Empowerment of Young People with Sensory Disabilities” (Duyusal Sanat: Duyusal Engelli Gençleri Güçlendirme) Ka210 Gençlik türü Erasmus+ projemizin İkinci Çevrimiçi toplantısını, 31 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirdik. Projemizde hızlı biçimde yeni adımlara geçmekten mutluluk duyuyoruz!

Toplantıda projenin temel amaçları, hedefler, faaliyetler, ortakların sorumlu oldukları konular, işbirliği temellerinde pek çok konu üzerinde mukatabat sağlandı.

Projenin Bozyazı ilçemizde engelli gençlere yeni olanaklar ve imkanlara vesile olacağını ümit ediyoruz. Özellikle resim, müzik ve sanatın pek çok alanıyla ilgili olan projenin, Bozyazı ilçemizde müzik resim ebru ve diğer sanat türleri ve sosyal aktiviteler konusunda ilerlemeye vesile olacağını umut diyoruz.

PROJE ORTAKLARIMIZLA SENSES PROJESİNİN ÇEVRİMİÇİ İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİK

(Duyusal Sanat: Duyusal Engelli Gençleri Güçlendirme) “SENSES: Sensory Art as a Tool for Empowerment of Young People with Sensory Disabilities” Ka210 Gençlik türü Erasmus+ projemizin ilk Çevrimiçi toplantısını, Mayıs 21 2024 tarihinde gerçekleştirdik. Projenin hızlı biçimde ilerlemesinden ve yeni adımlarına geçmekten mutluluk duyuyoruz!
Bu toplantı, yaratıcılığın katılımla buluştuğu beraber devam edeceğimiz bir yolculuğun başlangıcını işaret ediyor.

Toplantıda projenin temel amaçları, hedefler, faaliyetler, ortakların sorumlu oldukları konular, işbirliği temellerinde pek çok konu üzerinde mukatabat sağlandı.

Projenin Bozyazı ilçemizde engelli gençlere yeni olanaklar ve imkanlara vesile olacağını ümit ediyoruz. Özellikle resim, müzik ve sanatın pek çok alanıyla ilgili olan projenin, Bozyazı ilçemizde müzik resim ebru ve diğer sanat türleri ve sosyal aktiviteler konusunda ilerlemeye vesile olacağını umut ediyoruz.

Yeni Projemiz “SENSES: Duyusal Engelli Gençlerin Güçlendirilmesinde Bir Araç Olarak Duyusal Sanat”

📣 Yeni projemiz “SENSES: Duyusal Engelli Gençlerin güçlendirilmesinde Bir Araç Olarak Duyusal Sanat”’ın başladığını duyurmaktan gerçekten mutluluk duyuyoruz! 🌟
Bu proje Erasmus+ Programı tarafından finanse edilen küçük ölçekli bir ortaklıktır ve 4 ülkeden ortak kuruluşlarımız ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecektir: Bulgaristan’dan Here and Now, İrlanda’dan Arteteka, Norveç’ten Crematorium ve Türkiye’den derneğimiz, “Bozyazı Kültür Sanat ve Müzik Derneği”.
🎨 Projenin Önemli Noktaları:
*** Projenin Amacı: SENSES projesi, duyusal (görme ve işitme) bozukluğu olan gençlerin kendilerini toplumsal alandarahatça ifade etmelerini teşvik etmeyi, bu gençlerin toplum tarafından dışlanmasının önüne geçmeyi ve gençlerimizin kendileriyle barışık yaşamalarını teşvik etmek için sanat ve yaratıcılığı araç olarak kullanarak onları desteklemeyi amaçlamaktadır.
*** Proje Faaliyetleri:
Duyu Etiketi (Sertifikası): Sanat ve kültür merkezlerinin duyusal erişilebilirliğine yönelik bir sertifikadır. Bu, duyusal engelli gençlerin kültür ve sanat etkinliklerine erişilebilirliğini ve katılımını artıracaktır.
Gençlerin Öncülüğünde Duyusal Sanat Sergileri: Duyusal engelli 12 genç, duyusal sanat eserleri yaratacak ve duyusal engeller konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla gençlik değişimlerine katılacaktır.
*** Beklenen Sonuçlar:
Katılımcı ortak ülkelerde duyusal engellere yönelik dışlama pratikleri ve söylemlerinde azalma ve konu hakkında farkındalığın artırılması.
Avrupa’daki sanat ve kültür merkezlerinin daha erişilebilir etkinlikler organize etme ve sunma kapasitesinin arttırılması.
Duyusal engelli 12 gencin katılım, özgüven, yaratıcılık ve sosyal beceriler konularında gelişim sağlamaları. Gençlerin eserleri internet üzerinden de satışa sunulacak.
🌍 Sanatı ve kültürü herkes için daha kapsayıcı hale getirmek amacıyla bu inanılmaz yolculuğumuzda güncellemeler için bizi takip etmeye devam edin! 🙌


#SENSESProject #Inclusion #SensoryArt #duyusalengellilik #ErasmusPlus

Proje hakkında daha detaylı bilgi için bize ulaşmaktan veya güncellemelerimizi takip etmekten çekinmeyin. Gelin birlikte fark yaratalım! 💪✨ .

“Kültürle Yaşa – Kültürü Yaşa” Projesinin 3. tanıtım bülteni yayınlandı

“Kültürle Yaşa – Kültürü Yaşa” Projesinin tanıtımı için hazırlanan 3. tanıtım bülteni yayınlandı.

Öğrenciler ve eğitimciler arasında kültürel farkındalığı artırmayı hedefleyen eden yaratıcı, dijital öğrenme materyallerinin nasıl sağlanacağına dair kılavuz ve ipuçları sağlamak amacıyla farklı yaklaşımlar dikkate alınmıştır.

Live with The Culture – Live The Culture: Kültürle Yaşa – Kültürü Yaşa (Sözleşme numarası: 2020-1-UK01-KA227-SCH-094521) Projesi 6 farklı kültürel çeşitlilikteki ülkeden (Birleşik Krallık, İspanya, Türkiye, Portekiz, İtalya ve Yunanistan) 7 sektörler arası kuruluşu, okulları, kültür ve eğitim STK’larını bir araya getiriyor.

(Live with The Culture – Live The Culture: Kültürle Yaşayın – Kültürü Yaşayın) |ortak kültürel mirasımızı yaşamak, sürdürmek ve tanıtmak için sanat temelli öğrenme sağlamaya, dijital somut içerik oluşturmaya ve oluşturulan içeriği kolayca erişilebilir hale getirmeye odaklanır.

Proje ayrıca dijital veri araçları (Web 2.0 araçları) ile dijital okuryazarlık, işbirliği ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Derneğimizin Ortak Olduğu Progression Projesi

Derneğimizin Macaristan’dan “Crime Stop Foundation” koordinatörlüğünde başvurusunu yaptığımız, Macar Ulusal Ajansı Tarafından desteklenen projesi “PROGRESSION” bir çok yenilikçi uygulama ve çıktıları ile devam ediyor.

Projenin Hedefleri: Uluslararası tecrübe değişimi ve Ulusötesi iş birliği içinde derneğimizi ve yereldeki katılımcılarımızı güçlendirmek; Macar ortakla çalışmalar ve işbirliği geliştirmek; Koordinatör ile beraber daha büyük ölçekli bir proje hazırlamak, yenilikçi uygulamalar ortaya koymak, profesyonel çalışmalar yapmak ve bu çalışmaları kuruluşumuzun işleyişine dahil etmek. Nihai yararlanıcı grubumuzun, yani sanat ile özel eğitim desteği verdiğimiz yetişkinlerin, özellikle de Roman yetişkinlerin dijital yetkinliğini ve sanat ile dijital bilgi arasındaki ilişkiyi anlamalarını sağlamak ve uluslararası iş birliği içinde sanattan faydalanarak yeni olanaklar ortaya çıkarmaktır.

Proje Faaliyetleri:

– Projenin Yönetimi ve Koordinasyonu

– Kurum içi ve Kuruluşlar arası eğitimler (iki ayda bir çevrimiçi, 2 kez 2 gün yüz yüze)

– Ulus ötesi toplantılar (Macaristan’da 2 kez, Türkiye’de 1 kez)

– İkili toplantılar (her iki ülkede 1-1 kez, 2 kolaylaştırıcı, 3 hedef grup üyesi seyahat/toplantı)

– 2 kez çoğaltıcı Faaliyet

– Karşılaştırmalı araştırma (profesyonellerin yetkinliğini ölçmek)

Proje Sonuçları

– Somut sonuçlar: iyi uygulama derlemesi, metodolojik rehber, sonuçların bildirilmesi ve yayını, araştırma raporunun basımı

– Bilgi ve deneyimlerin uluslararası işbirliğine dönüşmesi

– Daha büyük ölçekli bir projenin temelini oluşturmak

– Dahili eğitimler (metodolojik rehber)

– Yararlanıcıların nihai hedef grubu için iyi uygulama örneklerinin toplanması (dezavantajlıların, özellikle engelli ve Romanların sosyal içermesini artırmak için)

– Karşılaştırmalı, araştırma sonuç raporu

– Odaklanılan temel konuların ortak sonucu (dijital yeterlilik geliştirme, BT ve sanat arasındaki ilişki, sanat – sosyal entegrasyon olasılıklarından biri)

Progression Projesinin Çoğaltıcı Etkinliğini Gerçekleştirdik

Bugün, Anamur’da Derneğimizin eğitmenleri, Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Anamur Özel Büro ve yerel ortaklarımızdan okulların öğretmenlerinin katılımları ile Macaristan Ulusal Ajansı tarafından onaylanmış olan yetişkin eğitimi projemiz “PROGRESSION”ın çoğaltıcı etkinliğini gerçekleştirdik.

“PROGRESSION” projemizin (Sözleşme numarası: 2021-1-HU01-KA210-ADU-000035074) Çoğaltıcı Etkinliği’nde genel olarak Projenin temel amaçları, projenin faaliyetleri, ulusötesi toplantıları ve proje çıktıları hakkında bilgi verildi.

Yaklaşık 30 kişilik bir grubun katılımıyla gerçekleştirilen çoğaltıcı faaliyetimiz hem derneğimizin tanıtımı açısından hem de projemizin daha fazla kişi tarafından duyulması, yaygınlaştırılması açısından oldukça faydalı olmuştur.

Faaliyetimize desteklerini esirgemeyen değerli katılımcılarımıza,

Anamur İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü sayın Ali Bulut’a,

Anamur İlçe Milli Eğitim Özel Büro Sorumluları sayın Ayhan Sezdirmez ve Gülname Kayhan’a

Ayrıca, diğer tüm değerli idareci, öğretmen ve eğitmenlere teşekkürü bir borç biliriz.

PROGRESSİON PROJESİNİN ULUSLARARASI 4. TOPLANTISINI MACARİSTAN BUDAPEŞTE’DE GERÇEKLEŞTİRDİK

14-15 Eylül tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de, Macar Ulusal Ajansı tarafından onaylanmış olan yetişkin eğitimi projemiz “PROGRESSION”ın ulusötesi toplantısına katıldık.

“PROGRESSION” projemizin (Sözleşme numarası: 2021-1-HU01-KA210-ADU-000035074) ulusötesi 4. toplantısında genel olarak Projenin temel amaçları, projenin faaliyetleri, ulusötesi toplantıları ve proje çıktıları hakkında etkinlilker yapıldı.

Proje katılımcılarımız, ev sahibi kuruluş, Crime Stop Alapitvany tarafından hazırlanan sunumlar ve profesyonel eğitimlerle dolu bir programa katıldılar.